EuroLEGIS

EuroLEGIS - Legislatia U.E.

Aplicatia EuroLEGIS, dezvoltata de CTCE P. Neamt, ofera utilizatorilor o perspectivă de ansamblu asupra legislatiei Uniunii Europene si permite accesul concret si contextual la legislatia UE, textul actelor este vizualizat in limba engleza, franceza, germana, italiana si romana.

Accesul la legislatia UE se face pe baza unor algoritmi de cautare, folosind filtre specifice legislatiei comunitare (numar, an si tip act; tematica; publicatie; cuvinte cheie; etc.).

In comparatie cu alte aplicatii din domeniu, CTCE P. Neamt integreaza aceasta aplicatie in contextul legislatiei romanesti. EuroLEGIS trateaza intr-un mod aparte actele legislatiei europene care fac referire la legislatia romaneasca. Aplicatia furnizeaza utilizatorului o echivalenta intre cele doua legislatii (legislatia europeana si legislatia romaneasca), permitand o mai buna intelegere a procesului legislativ.

afisare acte in paralel, legis, eurolegis

In conditiile in care, textul actelor normative din legislatia europeana la care se face referire in legislatia romaneasca, nu este publicat in Monitorul Oficial, ci doar se face trimitere la ele, programul informatic EuroLEGIS, proiectat in cadrul firmei noastre, pune fata in fata cele doua legislatii si permite consultarea actelor normative ale Uniunii Europene in paralel cu cele din legislatia noastra.

Aplicatia ofera o perspectiva de ansamblu a rolului si a activitătilor actorilor principali in procesul decizional si in procedurile legislative conexe ale UE, contribuind astfel la asigurarea unei mai mari transparente in legislatia UE.

Acest modul ofera informatii privind rolul si activitatile actorilor principali in procesul decizional si in procedurile legislative conexe ale Uniunii Europene:

 • Consiliul Uniunii Europene
 • Comisia Europeana
 • Parlamentul European
 • Comitetul Economic si Social
 • Comitetul Regiunilor
 • Curtea Europeana de Justitie si Tribunalul de Prima Instanta
 • Curtea Europeana de Conturi.

Legislatia UE este grupata pe domenii si tematici, in acest fel putandu-se selecta doar un anumit domeniu sau numai o anumita tematica.traducere acte in limba

Rezumatul actelor legislative este tradus in limba romana iar textul este vizualizat in limba engleza, franceza, germana si italiana.

Pentru fiecare act se furnizeaza informatii despre emitent, publicatia in care a aparut, tematica la care a fost incadrat precum si o fisa a actului cuprinzand lista actelor UE cu care interactioneaza in sensul modificarilor, completarilor, etc.
Pentru o consultare completa si comparativa se fac trimiteri directe la legislatia romaneasca apartinand unor domenii si tematici similare.

Legatura directa dintre legislatia romaneasca si legislatia UE se face prin accesarea butonului tematica similara, din fereastra de selectare tematica sau prin bifarea optiunii acte la care se face referire in legislatia romaneasca.

dictionat eurolegis, roman, englez Totodata, din lista actelor din legislatia europeana selectate sau cautate, se poate face trecerea directa la legislatia romaneasca, prin accesarea butonului legis.romaneasca.

DICTIONAR ENGLEZ -ROMAN- permite selectarea unui cuvant din legislatia UE si traducerea acestuia in limba romana, cu posibilitatea de a selecta din legislatia romaneasca actele care contin cuvantul tradus.

Accesul la legislatia UE se face pe baza unor algoritmi de cautare, folosind filtre specifice legislatiei comunitare:

 • numar, an si tip act
 • tematica comunitara
 • publicatia act (Jurnalul Oficial)
 • cuvinte cheie (in text sau in rezumat)
 • acte in vigoare
 • acte care fac referire la legislatia romaneasca.

Aplicatia EUROLEGIS furnizeaza utilizatorului o echivalenta intre legislatia europeana si legislatia romaneasca doar in cazul in care aveti sau achizitionati si programul de consultare legislativa LEGIS. In caz contrar, beneficiati doar de consultarea legislatiei europene nu si de facilitatile oferite de legatura directa dintre LEGIS si EUROLEGIS.
În cazul în care sunteti interesati de produsul nostru de introducere si consultare a legislatiei europene sau doriti detalii suplimentare va rugam sa ne contactati.

 

Creati un cont GRATUIT pentru a testa Legis online!

Testeaza legis online!

Sau puteti sa testati GRATUIT varianta dektop - Legis Studio!

Testeaza LEGIS STUDIO!


Suntem pe facebook, twitter, G+

urmariti-ne pe facebook  urmariti-ne pe twitter @elegis  Google plus

Noutati Legislative

 • Acte publicate in saptamana 39 ziua 2 anul 2013

  1 HOTARARE 710 din 18/09/2013 594 23/09/2013 
  privind alocarea de la bugetul de stat a 
  fondurilor necesare pentru finalizarea 
  proiectelor PHARE pentru care Ministerul 
  Mediului si Schimbarilor Climatice are rolul 
  de autoritate de implementare 
  Citește mai departe...  
 • Acte publicate in saptamana 39 ziua 1 anul 2013

  1 HOTARARE 712 din 18/09/2013 593 20/09/2013 
  privind alocarea temporara, pentru lunile 
  septembrie si octombrie ale anului 2013, a 
  unor sume din venituri din privatizare 
  Ministerului Dezvoltarii Regionale si 
  Administratiei Publice pentru Programul de 
  cooperare transfrontaliera Romania-Bulgaria
  Citește mai departe...  
 • Acte publicate in saptamana 38 ziua 5 anul 2013

  1 ORDIN 2428 din 09/09/2013 592 20/09/2013 
  pentru stabilirea personalului imputernicit 
  sa constate contraventii si sa aplice 
  amenzile prevazute de Legea nr. 111/1995 
  privind Depozitul legal de documente, precum 
  si pentru aprobarea modelului legitimatiei 
  persoanelor imputernicite si a modelelor 
  proceselor-verbale de constatare si 
  sanctionare a contraventiilor 
  Citește mai departe...

Nokia - Mobile Apps -Noutati Legislative gratuite

 Aplicatii gratuite de la LEGIS pentru telefoanele mobile

Scroll To Top

Design By Ciulea