Module Legis

Module LEGIS

Meniul principal al aplicatiei, activat implicit la deschiderea aplicatiei, contine urmatoarele optiuni:

module, tiparire, acte monitorizate, liste proprii, otiuni, help

In cadrul primei optiuni a meniului principal - MODULE - utilizatorul (in cazul in care contractul de vanzare-cumparare LEGIS contine ca incluse in pretul instalarii si modulele optionale ale aplicatiei sau in cazul in care s-a realizat un up-grade pentru modulele optionale ale aplicatiei, ulterior incheierii contractului) are posibilitatea accesarii urmatoarelor module ale aplicatiei:

1. Acte Oficiale- Legislatia României (M.O. partea I, I BIS, BIS SPECIAL), actualmente peste 110.000 acte, modul cu actualizare zilnica 

2. EuroLEGIS - Legislatia U.E.

3. Jurisprudenta – actualmente peste 60.000 spete, modul cu actualizare zilnica

4. Jurisprudenta CEDO -  cuprinde jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor omului extrasa din culegerile Institutului roman pentru Drepturile Omului.

5. Doctrine din toate ramurile de drept (Drept Civil, Drept Penal, Dreptul Bancar, Dreptul financiar, Dreptul Comertului International, Dreptul Muncii, Dreptul Administrativ, Dreptul Transporturilor, Dreptul de Autor, Dreptul international al afacerilor, Drept Diplomatic si Consular s.a.)

6. Comentarii - Modulul contine comentariile unor specialisti recunoscuti, in legatura cu modul in care trebuie interpretat sau aplicat un act normativ. Comentariile sunt monitorizate din Revista Dreptul, Revista de Drept Comercial, Revista de Drept Penal, Juridica.

7. Modele - Modulul contine modele tip de contracte, actiuni in justitie, contestatii, plangeri, cereri, reclamatii, procuri, etc.

8. Sinteze Economice - grupate pe tematici economice specifice: Accize, Control Fiscal, Creante bugetare, Evaziune fiscala, Impozit, Piata Muncii, TVA

9. Autorizatii - Modul cu importanta aplicare practica, indicand documentele, etapele si termenele pe care o persoana trebuie sa le aiba in vedere pentru obtinerea unei autorizatii, licente sau eliberarea unui anumit act de catre o institutie.

10. Coduri - Modulul contine: Codul Ocupatiilor din Romania (COR) si Codul de Clasificare a Activitatilor din Economia Nationala (CAEN), Codul Produselor si Serviciilor adiacente Activitatilor din Economia Nationala (CPSA), Codurile CPV - Vocabularul Comun de achizitii - sistemul de clasificare folosit in Uniunea Europeana (Common Procurement Vocabulary)

11. Dictionare - Dictionar roman, latin, juridic, de drept civil, de drept al muncii, de drept international al afacerilor, bancar si de asigurari, etc.

12. Definitii si Abrevieri - Contine definitiile si abrevierile care se regasesc in legislatia romaneasca, cu posibilitatea cautarii unei expresii in definitii sau in termeni si hiperlink la actul in care a aparut abrevierea sau definitia cautata.

15. Achizitii Publice – MONITORUL OFICIAL PARTEA VI - contine anunturile pentru licitatii publice (Monitorul Oficial partea a-VI-a), grupate in functie de tipul achizitiei (de produse, de lucrari, de servicii, de produse si servicii), codul CPSA, CPV, tipul de anunt (de intentie, de participare, de atribuire)

16. Acte Interne - se ocupa de introducerea, intretinerea si exploatarea actelor proprii ale unei institutii sau companii. Aplicatia ofera toate instrumentele pentru introducerea corecta, modificarea sau stergerea actelor interne si se constituie intr-un Manager de Documente ale institutiei

17. Acte in Engleza - Ofera cele mai importante acte din legislatia Romaniei traduse in limba engleză in mod oficial ex.: The Law no. 26/05 November 1990 (*republicată*) Law regarding the trade register*), The Law No. 31/16 November 1990 (*republicatá*) Law on trading companies*, The Law No. 18/February 19, 1991 Law on the land resources*).

18. CONTRACTE COLECTIVE DE MUNCĂ - MONITORUL OFICIAL PARTEA V

19. EuroJURISPRUDENTA - alaturi de EUROLEGIS, aplicatia EUROJURISPRUDENTA este instrumentul perfect pentru utilizatorii interesati in domeniul legislatiei Europene

 

Creati un cont GRATUIT pentru a testa Legis online!

Testeaza legis online!

Sau puteti sa testati GRATUIT varianta dektop - Legis Studio!

Testeaza LEGIS STUDIO!


Suntem pe facebook, twitter, G+

urmariti-ne pe facebook  urmariti-ne pe twitter @elegis  Google plus

Noutati Legislative

 • Acte publicate in saptamana 39 ziua 2 anul 2013

  1 HOTARARE 710 din 18/09/2013 594 23/09/2013 
  privind alocarea de la bugetul de stat a 
  fondurilor necesare pentru finalizarea 
  proiectelor PHARE pentru care Ministerul 
  Mediului si Schimbarilor Climatice are rolul 
  de autoritate de implementare 
  Citește mai departe...  
 • Acte publicate in saptamana 39 ziua 1 anul 2013

  1 HOTARARE 712 din 18/09/2013 593 20/09/2013 
  privind alocarea temporara, pentru lunile 
  septembrie si octombrie ale anului 2013, a 
  unor sume din venituri din privatizare 
  Ministerului Dezvoltarii Regionale si 
  Administratiei Publice pentru Programul de 
  cooperare transfrontaliera Romania-Bulgaria
  Citește mai departe...  
 • Acte publicate in saptamana 38 ziua 5 anul 2013

  1 ORDIN 2428 din 09/09/2013 592 20/09/2013 
  pentru stabilirea personalului imputernicit 
  sa constate contraventii si sa aplice 
  amenzile prevazute de Legea nr. 111/1995 
  privind Depozitul legal de documente, precum 
  si pentru aprobarea modelului legitimatiei 
  persoanelor imputernicite si a modelelor 
  proceselor-verbale de constatare si 
  sanctionare a contraventiilor 
  Citește mai departe...

Nokia - Mobile Apps -Noutati Legislative gratuite

 Aplicatii gratuite de la LEGIS pentru telefoanele mobile

Scroll To Top

Design By Ciulea